Search This Page or filter by tag

Kan mijn zoon het account van mijn dochter gebruiken?

Nee, Jungle Memory past zich namelijk aan, aan zowel de leeftijd als de vaardigheid van de Gebruiker. Ook de feedback is aangepast. Als meer dan 1 persoon het account gebruikt dan past het programma zich niet goed aan en klopt de feedback niet meer.

Moet er een ouder of leerkracht bij Jungele Memory aanwezig zijn?

Jungle memory is zo ontworpen dat leerlingen zelf kunnen trainen. In Nederalnd en Vlaanderen kunt u ook de diensten van een deskundige Jungle Memory Coach inschakelen, als u dat prettig vindt. U kunt via de website www.lerendbrein.nl een Jungle Memory Coach bij u in de buurt vinden.

Help, de aapjes die ik gewonnen heb, lijken verdwenen!

Jungle Memory past zich zowel aan de leeftijd als het niveau van het kind aan. Als het kind het te zwaar heeft op een bepaald level, dan zakt het programma na een gemakkelijker niveau. Het gevolg is dat enkele van de verworven aapjes dan niet meer zichtbaar zullen zijn.
 

Hoe kan ik Jungle Memory op pauze zetten, bijvoorbeeld tijdens een vakantieperiode?

Jungle Memory biedt de mogelijkheid om tijdelijk een account stop te zetten, de tijd loopt dan niet door. U kunt dan op elk gewenst tijdstip de training weer oppakken, zonder dat dit ten koste gaat van uw 8-weekse trainingstijd. Volg de volgende stappen: 1. Log in als Guardian 2. klik op 'Bekijk mijn kinderen'. 3. Zoek de juiste naam en klik op 'Pauze'. 4. Om de training weer aan te zetten volgt u dezelfde stappen, alleen klikt u bij stap 3 op "Heractiveer".
 

Hoe verschaf ik mij toegang tot Jungle Memory?

In Nederland bestaan er verschillende mogelijkheden. Het kan zijn dat er op de school van uw kind Jungle Memory wordt toegepast, u kunt dan daar vragen hoe het proces verloopt. Het kan zijn dat u de behoefte heeft om de training te volgen bij een Erkende Jungle Memory Coach, deze zal u dan begeleiden in het verkrijgen van de toegang (zie www.lerendbrein.nl voor adressen). Het kan zijn dat u de training thuis wilt doen en dan gaat het proces als volgt: Op www.junglememory.nl klikt u op DIRECT BEGINNEN en volgt u de volgende stappen: 1. Vul de gegevens die gevraagd worden in, kies een gebruikersnaam en wachtwoord (en sla deze ergens op!), kies de juiste tijdzone en ga akkoord met de Terms en Conditions. 2. Vul de gegevens in voor uw kind (en sla de de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw kind op). 3. Vervolgens komt u in het betaalgedeelte (hiervoor heeft u een PayPal account of creditcard nodig) en kunt u starten.
 

Hoe weet ik of mijn kind vooruitgaat?

Klinische studies laten zien dat een kind na 8 weken training betere resultaten behaalt op school. Tijdens de training biedt Jungle Memory aangepaste feedback per dag. Door in te loggen in uw Guardian account kunt u controleren of die dag alle drie de oefeningen gedaan zijn (klik dan op Bekijk mijn kinderen-Log). Belangrijk is dat alle drie de oefeningen worden afgesloten met een klik op VERDER, pas dan worden de resulaten opgeslagen. U kunt door ook zien hoeveel het kind is verbeterd sinds de start van de training en hoe de prestaties zich verhouden tot leeftijdsgenoten (klik op Bekijk mijn kinderen-Stats). Deze rapportjes kunnen ook uitgeprint worden.
 

Hoe kan mijn kind inloggen?

Volgt u dan s.v.p. de volgende stappen: 1 Klik op LOGIN, rechtsboven aan de pagina en type de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw kind in. Let daarbij goed op eventuele hoofdletters of spaties. 2. Klik daarna op LOGIN om te kunnen beginnen.
 

Hoe lang is de toegang tot Jungle Memory geldig?

Als u zelf Jungle Memory aanschaft dan geldt er een geldigheidsduur van 8 weken. Deze 8 weken gaan in als uw kind voor de eerste keer de oefeningen gaat doen.
 

Hoe lang duurt een trainingsessie van Jungle Memory?

Jungle Memory past zich aan de gebruiker aan. Hierdoor kunnen tijden wisselen per kind en per dag. In het begin is een kind binnen het kwartier klaar. Op intensieve dagen kan de sessie 20-30 minuten duren, afhankelijk ook van de pauze's.
 

Hoe lang moet ik wachten voordat ik een inlogcode krijg?

Jungle Memory is een online trainingsprogramma, dus uw kind kan direct na het betalen, starten met de training. U kunt overal, waar u maar wilt, inloggen in de training en de training doen, zolang er op die plek een PC is die verbonden is met internet.
 

Hoe veel kost Jungle Memory in andere valuta?

De prijs van Jungle Memory wordt weergegeven in Amerikaanse dollars. Er zijn verschillende websites die een zognaamde currency converter hebben, daar kunt u de dagkoers zien.
 

Hoe vaak moet ik Jungle Memory doen?

Onze hersenen kunnen getraind worden. Hoe vaker u traint, des te beter ze gaan functioneren. Klinische studies hebben laten zien dat er een optimaal resultaat is als u 8 weken lang 4 dagen per week traint.
 

Ik kan niet inloggen!

In dat geval is er bij het intypen van de Gebruikersnaam en/of Wachtwoord iets misgegaan. Deze informatie is hoofdlettergevoelig, controleer dus of u niet per ongeluk de Caps Lock toets heeft ingedrukt. Controleer ook of er niet per ongeluk een spatie tussen letters en/of cijfers is gezet.
 

Ik kan niet alle oefeningen doen

Hier zijn een aantal mogelijke redenen: 1. het programma heeft een time-out genomen omdat u ongeveer 20 minuten niets gedaan hebt. Als dit aan de hand is, sluit u uw browser en heropent u die weer. Als u een pauze nodig heeft tussen de oefeningen dan kunt u nadat u op VERDER heeft geklikt, nadat de laatste poging van de oefening is geweest, de pagina verlaten. De server bewaart wat er die dag gedaan is. 2. Klik niet op de 'Terug' knop van uw browser. 3. op het eind van de oefening klikt u altijd op NEXT, dan wordt de oefening opgeslagen. Doet u dit bij de laatste oefening dan komt u automatisch bij de homepage waar alles opgeslagen wordt en waar u de resultaten kunt bekijken. 3. Zorg dat u Javascript heeft ingeschakeld in uw browser.
 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Volgt u s.v.p. de volgende stappen: 1. Ga naar de LOGIN box  2. Klik op 'Wachtwoord vergeten?' 3. Type uw mailadres in de box  4.Check uw mailbox voor mail van Jungle Memory
 

Ik heb een Guardian account aangemaakt, maar ik heb nog niet de gegevens van mijn kind ingevuld.

Om uw kind alsnog te kunnen toevoegen volgt u de volgende stappen: 1. Log in met uw Guardian gebruikersnaam en wachtwoord. 2. Klik op "Maak een nieuw kind account aan". 3. Volg de aanwijzingen
 

Ik heb een Guardian account aangemaakt, maar ik heb nog niet de gegevens van mijn kind ingevuld.

Om uw kind alsnog te kunnen toevoegen volgt u de volgende stappen: 1. Log in met uw Guardian gebruikersnaam en wachtwoord. 2. Klik op "Maak een nieuw kind account aan". 3. Volg de aanwijzingen
 

Ik heb een account aangemaakt, hoe kan mijn kind nu beginnen met de training?

Om te kunnen beginnen moet het kind inloggen (rechtsboven aan de homepage) met de gebruikersnaam en wachtwoord dat u voor uw kind hebt aangemaakt. S.v.p. niet klikken op Direct Beginnen als u zich al ingeschreven heeft.
 

Ik zie alleen maar grafieken voor 2 van de 3 oefeningen, waar is de 3de gebleven?

De grafieken (Stats) voor oefening 3 zijn nog niet zichtbaar omdat het kind op dit moment nog op Level 1 in de oefening zit. Als het volgende Level bereikt wordt dan zal ook oefening 3 zichtbaar worden.
 

Ik heb een account aangemaakt, maar nog niet betaald. Hoe kan ik dit alsnog doen?

Om de betaling af te ronden gaat u als volgt te werk: 1. Login met uw Guardian gebruikersnaam en wachtwoord. 2. Klik op: BEKIJK MIJN REKENINGEN. 3. Klik op BETALEN en volg de instructies
 

Mijn kind wilde vandaag de oefeningen voor de tweede keer doen, maar dit ging niet. Hoe kan dat?

Jungle Memory is zo opgezet dat één maal per dag de training doen tot het beste resultaat leidt.
 

Mijn zoon had alles goed bij Drijfzand en Codekraker maar krijgt slechts een score van 1 in Grafiek 1, hoe kan dit?

Grafiek 1 laat de verbetering in vergelijking met de eerste dag zien. Als er pas 1 dag getraind is dan krijgen ze een score van 1. Komt uw kind verder in de training dan zal deze score op gaan klimmen.
 

Mijn account is verlopen, maar ik wil wel nog graag de resultaten van mijn zoon bekijken.

U kunt inloggen om de eindresultaten te bekijken. Volg hiertoe de volgende stappen: 1. Log in als Guardian  2. klik op 'Bekijk mijn kinderen'
 

We gaan op vakantie, we zijn dan weg en kunnen niet trainen, verspelen we daarmee trainingsdagen?

Door de volgende instructies te volgen kunt u de training, en daarmee de inschrijving, op pauze zetten. U verspilt dan geen dagen: 1. Log in met uw Guardian account. 2. Klik op 'Bekijk mijn kinderen', door op 'Pauze' te klikken zet u de training stil. 3. Als u terug bent, logt u weer op dezefde manier in en klikt u op 'Heractiveer'.
 

Wat zijn de verseisten voor de computer om Jungle Memory te kunnen doen?

VEREISTEN: *Browser - Internet Explorer 8; Firefox (2 of hoger); Opera (9); Safari (3) *Adobe Flash Player version 8. *Javascript toestaan in uw browser (meestal is Javascript al toegestaan)
 

Wat moet ik bij oefening 1 doen?

Oefening 1 (Drijfzand) traint het verbale werkgeheugen en woord(-deel) herkenning. Ook wordt verwerkingssnelheid getraind. Belangrijk is dat je maar EEN keer klikt, klik je twee keer dan wordt dit als een fout gezien. Het is het beste om een muis te gebruiken. Er zit een tijdselement in deze oefening. Geleidelijk aan wordt de tijd je mag gebruiken steeds korter. In de oefening zie je onderaan een teller lopen (5,4,3,2,1). Dit is de enige oefening waar tijdsdruk een rol speelt.
 

Wat moet ik bij oefening 2 doen?

Oefening 2 (Codekraker) traint het visueel-ruimtelijk werkgeheugen. Belangrijk is dat je maar EEN keer klikt, klik je twee keer dan wordt dit als een fout gezien. Het is het beste om een muis te gebruiken.
 

Wat moet ik bij oefening 3 doen?

Oefening 3 (Oversteek) traint het werkgeheugen en rekenredeneervaardigheden. Het gaat als volgt: 1. Eerst moet u de som oplossen 2. tik de uitkomst in de lege box. 3. Onthoud deze uitkomst en maak de volgende som. 4. Onthoud ook deze uitkomst. 5. Tik nu de uitkomsten in de juiste volgorde in. Een voorbeeld: 2 + 3 = 5, 4 + 4 = 8, tik daarna: 5, 8
 

Wat kan ik zien bij STATS?

De bovenste grafiek laat per oefening de verbetering ten opzichte van Dag 1 zien. De onderste grafiek laat zien hoe de score van uw kind zich verhoudt tot de leeftijdsgenoten. Hoe beter uw kind het doet, hoe hoger de score is. De scores die u ziet zijn percentiel scores. Scores van 15-85 vallen in het normaal gebied, waarbij een score van 50 gemiddeld is. Scores onder de 15 of boven de 85 zijn dus aan de lage, respectievelijk aan de hoge kant.
 

Wat betekent een score van 50 in de onderste grafiek?

Deze grafiek laat zien hoe de score van uw kind zich verhoudt tot de leeftijdsgenoten. Hoe beter uw kind het doet, hoe hoger de score is. De scores die u ziet zijn percentiel scores. Scores van 15-85 vallen in het normaal gebied, waarbij een score van 50 gemiddeld is. Scores onder de 15 of boven de 85 zijn dus aan de lage, respectievelijk aan de hoge kant.
 

Wat kan ik doen met een Guardian account?

De Guardian account biedt de volgende rechten: LOG: hiermee kunt u controleren hoe vaak uw kind of leerling die week getraind heeft. STATS: Bekijken en uitprinten van de verbetering sinds het begin van de training en vergelijking met leeftijdsgenoten. PAUZE: Tijdelijk het account en de training stopzetten tijdens vakanties of andere onderbrekingen. Er gaan dan geen dagen verloren van uw 8-weekse inschrijving. OVERGEBLEVEN TIJD: Bekijk hoeveel weken en dagen er nog over zijn van uw 8-weekse inschrijving. PRINT STATS: Print een dagelijks verslag van de vorderingen van uw kind of leerling.
 

Wat betekenen de aapjes als ik op de LOG pagina kijk?

Op de LOG pagina staan alle dagen waarop er drie oefeningen gedaan zijn, waarbij de week loopt van maandag tot zondag. Voor elke dag dat er drie oefeningen gedaan zijn, verschijnt er 1 aapje.
 

 

Wat is Jungle Memory

Jungle Memory is een online trainingsprogramma dat ontworpen is om een opvallende verbetering in werkgeugen en schoolprestaties te bereiken. Het programma traint het werkgeheugen om de manier waarop kinderen leren te stimuleren . Het eindresultaat is verbetering in prestaties in de klas en betere resultaten. Vergewis u er van dat het kind op het eind van de oefening telkens op VERDER klikt, zodat de resultaten worden opgeslagen.
 

Als ik inlog, kom ik bij de Guardian pagina; hoe kan ik mijn kind laten beginnen met de training?

Jungle Memory biedt twee typen accounts: een GUARDIAN account en een GEBRUIKER account. Om uw kind te laten trainen kunt u inloggen met de Gebruikersnaam en het Wachtwoord dat u voor uw kind hebt aangemaakt. U kunt echter ook in uw Guardian account kiezen voor de mogelijkheid: Log in als 'kind'.
 

Voor wie is Jungle Memory bedoeld?

Het programma is ontworpen voor 7-16 jarigen met problemen in de aandacht en het leren. In Nederland zijn er ook positieve ervaringen met 17 jarigen en ouder én met volwassenen.
 

Waarom zie ik maar 2 lijnen in de bovenste grafiek?

De bovenste grafiek laat zien hoe uw kind zich heeft verbeterd sinds het begin van de training. Het kan zijn dat uw kind zich op 2 oefeningen evenveel heeft verbeterd. De twee lijnen vallen dan op elkaar. Beweeg de muis over de lijn en u zult 2 scores zien.
 

Waarom heeft mijn dochter een score 1 in de bovenste grafiek terwijl ze al drie dagen aan het trainen is?

Jungle Memory past zich aan aan de leeftijd en de vaardigheid van het kind. Om een hogere score te krijgen moet een hoger level bereikt worden. Je komt pas op een hoger level als 8 van de 10 pogingen geslaagd zijn

 

Ontvang ik nog een CD?

Nee, Jungle Memory is een online training. Uw kind kan gaan trainen zodra de betaling gedaan is.
 

Mijn kind is het wachtwoord kwijt!

U kunt een nieuw wachtwoord aanmaken door in te loggen in uw Guardian account. Klik vervolgens op 'Bekijk mijn kinderen', klik vervolgens op de naam van uw kind en u kunt een nieuw wachtwoord toevoegen.
 

Powered by Jungle Memory